Vloerreiniging, generische oplossingen
Algemeen nieuws

WVT Industries en Innovis bundelen hun krachten

augustus 18, 2021

WVT Industries, een snelgroeiend bedrijf gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, productie en verkoop van industriële reinigings- en desinfectieproducten kondigt de overname van Innovis aan. Innovis is een toonaangevende Brusselse leverancier van reinigings- en desinfectieproducten die worden gedistribueerd onder de bekende ‘DIPP Professional’ naar het segment professionele keuken- en levensmiddelengroothandel. Beide bedrijven, WVT Industries en Innovis, zijn actief in de reinigings- en desinfectiemiddelenindustrie, die momenteel de kern vormt van het bijdragen aan de strijd tegen COVID-19.

Met deze transactie bevestigt WVT Industries haar eerder aangekondigde voornemen om gefocust en sneller te groeien door geografisch uit te breiden en haar aanwezigheid in complementaire marktsegmenten te versterken. Deze transactie werd afgerond met de steun van Sofindev, de financiële en strategische partner van WVT Industries.

Sinds de oprichting in 2007 is Innovis de referentie geworden in de levering van hoogwaardige hygiëneproducten aan kleine tot middelgrote professionele keukens, met een leidende markt positie in België en een groeiende marktaanwezigheid in Frankrijk en Nederland. De belangrijkste eindklanten van Innovis zijn voedingsspeciaalzaken zoals bakkerijen, slagers, snackbars, hotels en restaurants, etc. Ook industriële klanten in de automobiel-, bouw- en maritieme sector doen beroep op Innovis’ producten, weliswaar in mindere mate. Innovis kon deze unieke marktpositie bereiken dankzij haar portfolio van hoogwaardige producten, haar intense marketing gedreven aanpak en haar sterke customer intimacy.

Deze overname past perfect in de groeistrategie en ambitie van WVT Industries om een ​​toonaangevende Europese speler te worden in reinigingschemicaliën en desinfectiemiddelen, door ons assortiment verder uit te breiden en onze activiteiten te internationaliseren. Innovis is een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op kwaliteitsproducten & customer intimacy, wat volledig in lijn is met onze visie. Met de overname van Innovis versterken we onze aanwezigheid in een andere nichemarkt. De complementariteit tussen WVT Industries en Innovis is sterk, evenals de gemeenschappelijke waarden en groeiambities die we delen. We zijn erg blij om onze krachten te bundelen met Tom en zijn Innovis-team en het beste van beide bedrijven te combineren. Innovis is de tweede acquisitie van WVT Industries in 18 maanden, na de acquisitie van het Nederlandse StarMarine Chemicals, en de eerste acquisitie sinds Sofindevs investering in WVT Industries in mei 2019. Deze acquisitie past ook perfect in onze strategie om een ​​gezonde balans tussen organische en acquisitieve groei te bereiken. – Ward Van Thielen, gedelegeerd bestuurder en oprichter van WVT Industries

 

Ik ben verheugd om deze samenwerking af te sluiten vanwege de grote complementariteit tussen beide bedrijven en de groeimogelijkheden en synergieën die uit deze combinatie zullen worden gegenereerd. We maken van deze gelegenheid gebruik om ons aan te sluiten bij het WVT Industries-platform en zijn ervan overtuigd dat we de juiste partner hebben gevonden om ons te helpen onze sterke groeiambities in onze markt te realiseren. Deze evolutie stelt Innovis in staat om zich verder te concentreren op productkwaliteit, innovatie en klantenservice, terwijl het kan vertrouwen op de sterke expertise en ervaring van WVT Industries. – Tom Hochepied, medeaandeelhouder en gedelegeerd bestuurder van Innovis

 

Het Sofindev-team is erg trots op wat we het afgelopen jaar samen met Ward Van Thielen en het WVT-team hebben bereikt op het gebied van transformatie en groei. We willen ook Tom Hochepied en de aandeelhouders van Innovis bedanken voor het toevertrouwen van WVT Industries als de nieuwe thuisbasis voor Innovis en we verwelkomen hen als aandeelhouder van WVT Group. Dit is een geweldige stap in ons ambitieuze ontwikkelingsplan en we kijken ernaar uit om de reis van WVT Industries en Innovis naar groei verder te ondersteunen. – Jan Camerlynck, vennoot Sofindev

Over WVT Industries

WVT Industries werd in 1997 opgericht door Ward Van Thielen en groeide snel uit tot een toonaangevende speler op de Europese markt voor industriële reinigings- en desinfectiemiddelen.

De klantenportefeuille van WVT Industries bestaat voornamelijk uit Europese bedrijven uit verschillende industriële sectoren: van de chemische- en farmaceutische industrie tot de automobielsector, luchtvaart, metaalindustrie, scheepvaart, afvalverwerking en transport. WVT Industries biedt haar klanten een uitgebreid assortiment veilige en ecologisch (milieu)verantwoorde industriële reinigings- en desinfectiemiddelen.

In 2018 rondde WVT Industries haar eerste acquisitie af met de overname van het Nederlandse bedrijf StarMarine Chemicals. StarMarine Chemicals heeft 35 jaar expertise in scheepsreinigingschemicaliën, waterbehandeling, tankreinigingsmiddelen en andere producten voor de maritieme industrie.

Over WVT Industries: wvtindustries.comwww.starmarine.nl en www.dipp.eu

 

Wil je graag meer weten?

    Nieuws

    Verwante blogposts