packinox
Case study

Het succes van C-Clean Bio genereert een nieuwe klant van formaat

augustus 16, 2021

Een reinigingsopdracht die zo’n 2,5 jaar geleden met succes werd uitgevoerd door onze partner CR Asia Singapore (CRAS) kent vandaag een mooi vervolg. Onze inzet, de kwaliteit van onze producten, in het bijzonder onze C-Clean Bio en de befaamde mond-tot-mondreclame hebben er immers voor gezorgd dat we een mooi contract met BP Australië hebben getekend.

Even ter herinnering: In augustus 2011 voerde CRAS een chemische reiniging uit van een ‘Packinox’ Combined Feed / Effluent warmtewisselaar bij een raffinaderij aan de Baai van Manilla op de Filippijnen. Deze bijzondere Packinox maakt deel uit van de Continuous Catalytic Reformer Unit (CCR) en is de eerste die ooit werd gereinigd onder de verantwoordelijkheid van CR-Azië. De Packinox is een zeer kwetsbaar apparaat dat bestaat uit een gelaste plaatbundel in een cilindrisch drukvat. Bij overdruk in de plaatbundel ontstaat zeer zware schade. De fabrikant van deze warmtewisselaars, Alva-Laval, was dan ook heel bezorgd en betrokken bij de keuze van de reinigingsmethodiek en het type van de gebruikte chemicaliën.

De klant had CRAS ervan op de hoogte gebracht dat de chemische reiniging moest worden gericht op het verwijderen van poly-aromatische koolwaterstoffen (PAK’s). Voor het uitvoeren van deze moeilijke klus werd na overleg het product C-Clean Bio van WVT Industries aangewend. De C-Clean Bio-oplossing functioneerde bijzonder goed voor het verwijderen van koolwaterstoffen, en ook voor het verwijderen van bijzonder grote hoeveelheden magnetiet die zich hadden opgestapeld in de vorm van magnetisch zwart poeder.


Omdat de Packinox zo’n kwetsbaar apparaat is, dat echter prima diensten verleent in de petrochemische industrie, doet het verhaal van zo’n succesvolle reiniging uiteraard de ronde in de wereld van de koolwaterstoffen en aanverwanten. Uiteindelijk belandde het nieuws ook bij enkele verantwoordelijken van BP Australië, die op zoek waren naar een efficiënte reinigingsoplossing.


Deze opdracht heeft een totale waarde van zo’n € 350.000 en dat betekent opnieuw een enorme boost voor onze exportactiviteiten.


Of hoe een C-Clean Bio balletje rollen kan…

Wil je graag meer weten?

    Nieuws

    Verwante blogposts