Gebouw WVT Industries
Case study

WVT Industries reinigt effectief een tank met ethylacrylaat

augustus 1, 2021

Ethylacrylaat

Nog een succesverhaal voor de gespecialiseerde chemische formuleringen van WVT

‍Dit keer ging het om een ​​project op een Lubrizol-locatie waar een opslagtank van Ethylacrylaat gereinigd moest worden. De opslagtank had een totale inhoud van 250 kubieke meter met een diameter van 6 meter en bevatte nog 1.000 liter geconcentreerd product. Ethylacrylaat, een irriterende en ontvlambare stof die wordt gebruikt voor de productie van polymeren, harsen, kunststoffen en rubber, heeft een zeer laag vlampunt en een zeer scherpe zure geur.

De reinigingstaak vergde een gespecialiseerde aanpak op maat. WVT nam contact op met Peeters Cleaning die zou helpen bij het reinigen van de tank. Eén van Peeters’ gaswaswagens werd ingezet om de voorgestelde reinigingstechniek uit te voeren.

Aanvankelijk werd een hoeveelheid van 7.500 liter Acrylex 55 aan de opslagtank toegevoegd. Acrylex 55 is een actieve, geurinkapseling die speciaal is ontworpen om acrylgeuren te neutraliseren. Het Ethylacrylaat en de Acrylex 55 werden vervolgens door middel van een zware pomp gedurende 12 uur door de gaswasser en de tank gecirculeerd. In de gaswasser werd een extra dosis Acrylex 55 op het Ethyl Acrylaat gesproeid om een ​​maximale neutralisatie van de geur te verkrijgen.

Gezien de eerste resultaten er veelbelovend uitzagen, werd een tweede spoeling gestart gedurende 12 uur eveneens met 7.500 liter Acrylex 55. Het restproduct werd vervolgens veilig weggepompt en afgevoerd.

Wil u graag meer weten? Aarzel niet en contacteer ons

Wil je graag meer weten?

    Nieuws

    Verwante blogposts