corrosion guard voor corrosiebescherming
Product

Corrosion Guard is het ultieme product voor langdurige corrosiebescherming

augustus 17, 2021

Corrosie in de productieomgeving leidt vaak tot grote problemen. Het zorgt niet alleen voor een onesthetisch uiterlijk, maar heeft ook een economische impact. Een doordacht corrosiemanagement is daarom noodzakelijk. Dit bespaart bedrijven aanzienlijke onderhoudskosten en verlengt de levensduur van de apparatuur aanzienlijk. Corrosion Guard is een oplossing voor corrosiebeheer die uw bedrijf op lange termijn beschermt.

Corrosie op productieapparatuur

Veel productiebedrijven hebben te maken met hardnekkige corrosieproblemen. Deze oppervlakteverslechtering komt voor in een breed scala van situaties. Veel productiebedrijven hebben te maken met corrosie van een breed scala aan fabrieks- en uitrustingsitems, waaronder:

 • Stoomleidingen;
 • Stoomventielverdeelstukken;
 • Windlas Stoomkisten;
 • Interne en externe oppervlakken van tanks.

Dit is slechts een deel van een uitgebreide lijst van items die worden blootgesteld aan corrosie. WVT Industries heeft echter een oplossing ontwikkeld die alle soorten corrosie van apparatuur kan elimineren.

Corrosion Guard biedt een uitkomst

Corrosion Guard is een stroperige, hoogwaardige verbinding die het corrosiebeheer vereenvoudigt. Dit revolutionaire product is snel, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken. Het is bijzonder effectief gebleken bij het bestrijden van ernstige corrosie die wordt aangetroffen bij opslag van chemicaliën en producten, dragers en apparatuur.

Het unieke product van WVT biedt vele voordelen:

 • Multifunctionele toepassingen: Corrosion Guard kan worden gebruikt op alle soorten metalen.
 • Geschikt voor omgevingen met hoge temperaturen: Het product is bestand tegen continue hoge temperaturen.
 • Goedkope oplossing: Het vermindert reparatie- en onderhoudskosten. Dankzij enkele aanpassingen is ons product nu twee keer zo zuinig!
 • Eenvoudig in gebruik: Geen rommelig en verspillend smeren van vettig materiaal meer!
 • Oplosmiddelvrij: Het product is milieuvriendelijk en heeft een zeer hoog vlampunt. Dit biedt een extra veiligheidsmarge bij het aanbrengen, hanteren, opslaan en de verzending.
 • Dubbel overlappend pigmentsysteem: Corrosion Guard creëert een sterke en flexibele film, met verbeterde hechting op het substraat, slijtvastheid plus weerstand tegen UV, vochttransmissie en uitwassen.‍‍

Corrosion guard resultaten

Hoe Corrosion Guard aan te brengen

Het aanbrengen van Corrosion Guard is snel en efficiënt. Het proces omvat slechts 2 eenvoudige stappen:

1. Oppervlaktevoorbereiding

Verwijder eerst alle losse roest en afbladderende verf van het oppervlak. Zorg ervoor dat grote roestafzettingen worden verwijderd en verwijder losse vuildeeltjes. Gebruik daarna WVT’s Degreaser S100 om olieachtige afzettingen weg te vegen. De laatste, belangrijkste stap in het voorbereidingsproces is ervoor te zorgen dat alle oppervlakken droog zijn.

Voorbereiding is de sleutel tot succes!

2. Toepassing

Breng vervolgens Corrosion Guard aan op het schone en droge oppervlak. Dit kan door het product eenvoudig op te borstelen met een dikte van 1 tot 1,5 millimeter. Eenmaal aangebracht, dient u het minimaal 24 uur te laten uitharden bij omgevingstemperatuur.

U kunt de benodigde hoeveelheid emmers bepalen met behulp van onderstaande formule:

(Pipe Dia (mm) x 3,14 x Pipe Run (m) x 11 ) / 18.000

Nuttige informatie

Corrosion Guard heeft de volgende fysische & chemische eigenschappen:

 • pH: niet van toepassing
 • Relatieve dichtheid 20°C: 0.900
 • Vlampunt: niet van toepassing
 • Oplosbaarheid in water: niet oplosbaar
 • Verpakkingsgrootte: 20 liter

Voor gedetailleerde informatie over gezondheid en veiligheid, lees het veiligheidsinformatieblad of het productlabel.

Wil je graag meer weten?

  Nieuws

  Verwante blogposts