Legionella

In systemen met aerosolvorming vormt de legionella bacterie een zeer reëel gevaar. Gezien de zware gevolgen voor de mens bij besmetting, is elke uitbater wettelijk verplicht de correcte stappen te ondernemen ter voorkoming en bestrijding van deze bacterie.

Hulp nodig om je systeem Legionella-vrij en conform de wettelijke voorschriften te houden?
WVT Industries kan je hierbij helpen!

 

Legionella bacteriën
Legionella

Testen en opvolging

Als uitbater van een watersysteem waar aerosolvorming kan optreden, ben je wettelijk verplicht een beheersplan op te stellen ter voorkoming en bestrijding van de legionellabacterie. Deze bacterie is namelijk verantwoordelijk voor de veteranenziekte en de Pontiac-griep.

De experts van WVT helpen je bij het opstellen van een plan, een opvolgingsprogramma en het nemen van legionella-stalen op de wettelijk beschreven punten.

WVT gaat zelfs verder dan dat alleen. Na analyse in een geaccrediteerd en onafhankelijk laboratorium bespreken we samen de resultaten en zo nodig verbeteren we het beheersplan om bepaalde problemen te remediëren.

Zo helpen we jou om alle waterstromen veilig en wettelijk conform te houden!

 

Benieuwd naar meer toepassingen? Bekijk dan ook zeker de productpagina van TR 50, een desinfectie product dat gebruikt wordt voor het ontsmetten van drinkwater tanks.

Download

Download meer informatie over het voorkomen van een legionellabesmetting

    Nieuws

    Volg onze ontwikkelingen op de voet

    Lees meer nieuws