Havenontvangstinstallaties

Volgens bijlage II van het MARPOL-verdrag moeten slobs van olietanks of met olie verontreinigd water worden behandeld voor verdere verwerking. Havenontvangstvoorzieningen moeten deze slobs zo snel en efficiënt mogelijk recycleren, zodat zeeschepen geen tijd verliezen. Om aan de behoefte van de scheepvaart te voldoen heeft WVT Industries specifieke demulsifiers ontwikkeld ten einde elk slob ( olie/water mengsel ) optimaal te behandelen.

havenontvangstinstallaties
Havenontvangstinstallaties

Olie-water scheidingsoplossing

In ‘Q03’ heeft WVT Industries een zeer effectieve en milieuvriendelijke demulsifier ontwikkeld, speciaal ontworpen voor de scheepvaart.

Q03 optimaliseert de olie-waterafscheiding aanzienlijk en zorgt ervoor dat de verwerkingskosten in grote mate kunnen worden verlaagd: Demulsifier Q03 vervangt het gebruik van kostenbelastende centrifugetoepassingen. Het reduceert de behandeltijd tot minder dan 12 uur, zodat grotere volumes in een kortere tijd kunnen worden behandeld.

Standaard wordt de water-in-olie-emulsie verwarmd tot ongeveer 90°C voordat een demulsifier wordt toegevoegd. Demulsifier Q03 wordt echter toegevoegd bij 60 °C, wat leidt tot drastische energiebesparingen.

Slobs binnen de scheepvaart zijn een water-in-olie emulsie of olie-in-water emulsie waarvan de stabiliteit sterk afhankelijk is van het watergehalte.Door Demulsifier Q03 hieraan toe te voegen in combinatie met een verhoogde temperatuur wordt het water – in – olie gehalte drastisch gereduceerd en dit in de meeste scenario’s tot max. 1 % water.Dit impliceert een hogere calorische brandstofwaarde van de bewerkte olie met een verhoogde verbrandingskwaliteit en verkoopwaarde.

Typisch varieert de aanbevolen Demulsifier Q03 – dosering tussen de 1500 en 300 ppm tot de totale hoeveelheid van de olie-in-water emulsie of water-in-olie emulsie.De optimale dosering van Demulsifier Q03 is sterk afhankelijk van de hoeveelheid olie-in water ofwel water – in – olie ( slobs )

Ten einde de keuze te bepalen van de juiste en meest aangewezen demulsifier, analyseert WVT Industries deze emulsies ( slobs ) in het eigen laboratorium en geeft vervolgens middels een uitgebreide analyse de juiste aanbevelingen opdat elke stroom zo kostenefficiënt kan worden behandeld.

olievaten recupereren
Onze producten

Voordelen

 • Kostenbesparing met betrekking tot doseringen;
 • Hogere waarde door minder water:
 • Minder dan 1% water in olie; Behandeltijd bedraagt minder dan 12 uur;
 • Hoge calorische oliewaarde en verhoogde verbrandingskwaliteit;
 • Hoge inruilwaarde van gerecyclede olie;
 • Energiekostenbesparend;
 • Voldoet aan de eisen van MARPOL Convention Annexe II;
 • Sterke asreductie (meer dan 5%, na behandeling minder dan 0,1%)
Onze producten

Volgende producten kunnen interessant zijn voor u

Download

Download onze succes case

Hoe profiteren klanten van onze op maat gemaakte demulgator?

  Nieuws

  Volg onze ontwikkelingen op de voet

  Lees meer nieuws